Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
170g Ongezouten Roomboter
150g Bloem
50ml Water
4 Appels
150g Suiker

Bookmark this recipe


Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/tartetatin/tartetatin.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 394

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/tartetatin/tartetatin.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 409

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/tartetatin/tartetatin.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 394

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/tartetatin/tartetatin.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 409

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Klassieke Tarte Tatin

Klassieke Tarte Tatin

Real homemade cuisine

Of je nu een etentje organiseert, een verjaardag hebt of omdat je gewoon zin hebt in een stukje taart: de klassieke tarte tatin is om je vingers bij af te likken. De taart ziet er chique en verfijnd uit, maar is heel simpel om te maken. Redenen genoeg om eens een gokje te wagen aan het bekende tarte tatin.

  • 65 min
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Of je nu een etentje organiseert, een verjaardag hebt of omdat je gewoon zin hebt in een stukje taart: de klassieke tarte tatin is om je vingers bij af te likken. De taart ziet er chique en verfijnd uit, maar is heel simpel om te maken. Redenen genoeg om eens een gokje te wagen aan het bekende tarte tatin.

Steps

1
Done

Snijd 80 gram roomboter van het blok af. Doe dit stukje roomboter in een beslagkom en voeg alle bloem toe. Snijd dit met twee messen fijn en voeg een klein deel van de suiker toe.

2
Done

Voeg het water toe en kneed met de handen totdat er een soepel deeg ontstaat.

3
Done

Maak van het deeg een bal en laat dit rusten in de koelkast voor zo’n dertig minuten onder vershoudfolie.

4
Done

Verwarm de oven voor op 195 graden.

5
Done

Schil de appels en snijd dit in kwarten.

6
Done

Snijd het overgebleven deel van de roomboter in stukjes. Laat deze stukjes in een pannetje smelten op laag vuur.

7
Done

Als de boter is gesmolten, kun je de rest van de suiker eroverheen strooien.

8
Done

Zet de pan op middelhoog vuur en roer dit goedje niet door totdat er karamel ontstaat.

9
Done

Haal de pan van het vuur en schenk de karamel in een bak- of quichevorm – geen springvorm.

10
Done

Leg de appels in de karamel met de bolle kant naar beneden

11
Done

Haal het deeg uit de koelkast en rol dit uit met een deegroller totdat het deeg een doorsnede heeft iets groter dan de bakvorm.

12
Done

Leg het deeg over de appels en zorg ervoor dat je de appels niet meer ziet en druk het deeg goed aan.

13
Done

Bak de taart 50 minuten lang in de oven.

14
Done

Na de baktijd laat je de tarte tatin twaalf minuten afkoelen. Leg een bord op de kop op de tarte tatin en keer de taart om.

Onlino

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Mini tarte tatin met pistache en peer
previous
Mini tarte tatin met pistache en peer
Tarte tatin met munt en gember
next
Tarte tatin met munt en gember
Mini tarte tatin met pistache en peer
previous
Mini tarte tatin met pistache en peer
Tarte tatin met munt en gember
next
Tarte tatin met munt en gember

Add Your Comment