Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas porties aan
170g Ongezouten Roomboter
150g Bloem
50ml Water
4 Appels
150g Suiker

Onthoud dit recept


Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/tartetatin/tartetatin.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 389

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/tartetatin/tartetatin.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 404

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/tartetatin/tartetatin.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 389

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/tartetatin/tartetatin.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 404

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Klassieke Tarte Tatin

Klassieke Tarte Tatin

Real homemade cuisine

Of je nu een etentje organiseert, een verjaardag hebt of omdat je gewoon zin hebt in een stukje taart: de klassieke tarte tatin is om je vingers bij af te likken. De taart ziet er chique en verfijnd uit, maar is heel simpel om te maken. Redenen genoeg om eens een gokje te wagen aan het bekende tarte tatin.

  • 65 min
  • Porties 6
  • Medium

Ingrediënten

Omschrijving

Delen

Of je nu een etentje organiseert, een verjaardag hebt of omdat je gewoon zin hebt in een stukje taart: de klassieke tarte tatin is om je vingers bij af te likken. De taart ziet er chique en verfijnd uit, maar is heel simpel om te maken. Redenen genoeg om eens een gokje te wagen aan het bekende tarte tatin.

Stappen

1
Klaar

Snijd 80 gram roomboter van het blok af. Doe dit stukje roomboter in een beslagkom en voeg alle bloem toe. Snijd dit met twee messen fijn en voeg een klein deel van de suiker toe.

2
Klaar

Voeg het water toe en kneed met de handen totdat er een soepel deeg ontstaat.

3
Klaar

Maak van het deeg een bal en laat dit rusten in de koelkast voor zo’n dertig minuten onder vershoudfolie.

4
Klaar

Verwarm de oven voor op 195 graden.

5
Klaar

Schil de appels en snijd dit in kwarten.

6
Klaar

Snijd het overgebleven deel van de roomboter in stukjes. Laat deze stukjes in een pannetje smelten op laag vuur.

7
Klaar

Als de boter is gesmolten, kun je de rest van de suiker eroverheen strooien.

8
Klaar

Zet de pan op middelhoog vuur en roer dit goedje niet door totdat er karamel ontstaat.

9
Klaar

Haal de pan van het vuur en schenk de karamel in een bak- of quichevorm – geen springvorm.

10
Klaar

Leg de appels in de karamel met de bolle kant naar beneden

11
Klaar

Haal het deeg uit de koelkast en rol dit uit met een deegroller totdat het deeg een doorsnede heeft iets groter dan de bakvorm.

12
Klaar

Leg het deeg over de appels en zorg ervoor dat je de appels niet meer ziet en druk het deeg goed aan.

13
Klaar

Bak de taart 50 minuten lang in de oven.

14
Klaar

Na de baktijd laat je de tarte tatin twaalf minuten afkoelen. Leg een bord op de kop op de tarte tatin en keer de taart om.

Onlino

Recipe Reviews

Er zijn nog geen reviews, schrijf hieronder een review
Mini tarte tatin met pistache en peer
Vorige
Mini tarte tatin met pistache en peer
Tarte tatin met munt en gember
Volgende
Tarte tatin met munt en gember
Mini tarte tatin met pistache en peer
Vorige
Mini tarte tatin met pistache en peer
Tarte tatin met munt en gember
Volgende
Tarte tatin met munt en gember

Voeg reactie toe