Ingrediënten
-
40g Pistachenoten
-
4 Peren
-
100g Suiker
-
1 theelepel Kaneel
-
1 theelepel Gember
-
40g Ongezouten Roomboter
-
4 plakken Bladerdeeg
Omschrijving
Tarte tatin kenmerkt zich door zijn glimmende karamellaagje op de bovenkant met appels middenin. Toch houdt niet iedereen hiervan. In plaats van de appels, kun je ook kiezen voor een andere fruitsoort, en in dit geval met peer. Met een handjevol ongezouten pistachenoten is jouw tarte tatin compleet.
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. |
2
Klaar
|
Schil de peren en haal het klokhuis weg. Snijd vervolgens de peer in stukjes van ongeveer twee centimeter groot. |
3
Klaar
|
Pak een steelpannetje en laat de suiker smelten totdat er karamel ontstaat. Voeg vervolgens de peer toe aan de karamel en laat dit vijf minuten staan. Doe vervolgens de boter, kaneel en gember erbij. |
4
Klaar
|
Haal de pan van het vuur en schenk de helft van de karamel, zonder stukjes peer, in een andere steelpan. |
5
Klaar
|
Voeg de peer met de overgebleven karamel over de twaalf muffinvormpjes. |
6
Klaar
|
Snijd de plakken bladerdeeg in vier stukken. Leg op elke muffinvorm een stukje deeg op de peer. Druk de bladerdeeg goed aan en prik enkele gaatjes in het deeg. |
7
Klaar
|
Bak de mini tarte tatins in de oven gedurende twintig minuten. |
8
Klaar
|
Pak vervolgens een koekenpan en voeg – zonder olie – de pistachenoten toe aan de pan. Rooster de pistachenoten twee minuten lang. Haal de pan van het vuur en hak de pistachenoten fijn op een snijplank. |
9
Klaar
|
Haal de mini tarte tatins uit de oven en laat een paar minuten afkoelen. Vervolgens draai je de mini tarte tatins om op een snijplank en sprenkel hier de geroosterde pistachenoten overheen. |
10
Klaar
|
Verwarm de overgebleven karamel en giet wat karamel over de mini tarte tatins. |