Mini tarte tatin met pistache en peer

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
40g Pistachenoten
4 Peren
100g Suiker
1 theelepel Kaneel
1 theelepel Gember
40g Ongezouten Roomboter
4 plakken Bladerdeeg

Bookmark this recipe


Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/tartetatin/tartetatin.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 394

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/tartetatin/tartetatin.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 409

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/tartetatin/tartetatin.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 394

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/tartetatin/tartetatin.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 409

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Mini tarte tatin met pistache en peer

Klein maar oh zo fijn

Cuisine:

Tarte tatin kenmerkt zich door zijn glimmende karamellaagje op de bovenkant met appels middenin. Toch houdt niet iedereen hiervan.

  • 40 min
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Tarte tatin kenmerkt zich door zijn glimmende karamellaagje op de bovenkant met appels middenin. Toch houdt niet iedereen hiervan. In plaats van de appels, kun je ook kiezen voor een andere fruitsoort, en in dit geval met peer. Met een handjevol ongezouten pistachenoten is jouw tarte tatin compleet.

Steps

1
Done

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

2
Done

Schil de peren en haal het klokhuis weg. Snijd vervolgens de peer in stukjes van ongeveer twee centimeter groot.

3
Done

Pak een steelpannetje en laat de suiker smelten totdat er karamel ontstaat. Voeg vervolgens de peer toe aan de karamel en laat dit vijf minuten staan. Doe vervolgens de boter, kaneel en gember erbij.

4
Done

Haal de pan van het vuur en schenk de helft van de karamel, zonder stukjes peer, in een andere steelpan.

5
Done

Voeg de peer met de overgebleven karamel over de twaalf muffinvormpjes.

6
Done

Snijd de plakken bladerdeeg in vier stukken. Leg op elke muffinvorm een stukje deeg op de peer. Druk de bladerdeeg goed aan en prik enkele gaatjes in het deeg.

7
Done

Bak de mini tarte tatins in de oven gedurende twintig minuten.

8
Done

Pak vervolgens een koekenpan en voeg – zonder olie – de pistachenoten toe aan de pan. Rooster de pistachenoten twee minuten lang. Haal de pan van het vuur en hak de pistachenoten fijn op een snijplank.

9
Done

Haal de mini tarte tatins uit de oven en laat een paar minuten afkoelen. Vervolgens draai je de mini tarte tatins om op een snijplank en sprenkel hier de geroosterde pistachenoten overheen.

10
Done

Verwarm de overgebleven karamel en giet wat karamel over de mini tarte tatins.

Onlino

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tarte tatin met witlof
previous
Tarte tatin met witlof
tarte tatin recept
next
Klassieke Tarte Tatin
Tarte tatin met witlof
previous
Tarte tatin met witlof
tarte tatin recept
next
Klassieke Tarte Tatin

Add Your Comment