Mini tarte tatin met pistache en peer

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas porties aan
40g Pistachenoten
4 Peren
100g Suiker
1 theelepel Kaneel
1 theelepel Gember
40g Ongezouten Roomboter
4 plakken Bladerdeeg

Onthoud dit recept


Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/tartetatin/tartetatin.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 394

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/tartetatin/tartetatin.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 409

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/tartetatin/tartetatin.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 394

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/tartetatin/tartetatin.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 409

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Mini tarte tatin met pistache en peer

Klein maar oh zo fijn

Cuisine:

Tarte tatin kenmerkt zich door zijn glimmende karamellaagje op de bovenkant met appels middenin. Toch houdt niet iedereen hiervan.

  • 40 min
  • Porties 12
  • Medium

Ingrediënten

Omschrijving

Delen

Tarte tatin kenmerkt zich door zijn glimmende karamellaagje op de bovenkant met appels middenin. Toch houdt niet iedereen hiervan. In plaats van de appels, kun je ook kiezen voor een andere fruitsoort, en in dit geval met peer. Met een handjevol ongezouten pistachenoten is jouw tarte tatin compleet.

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

2
Klaar

Schil de peren en haal het klokhuis weg. Snijd vervolgens de peer in stukjes van ongeveer twee centimeter groot.

3
Klaar

Pak een steelpannetje en laat de suiker smelten totdat er karamel ontstaat. Voeg vervolgens de peer toe aan de karamel en laat dit vijf minuten staan. Doe vervolgens de boter, kaneel en gember erbij.

4
Klaar

Haal de pan van het vuur en schenk de helft van de karamel, zonder stukjes peer, in een andere steelpan.

5
Klaar

Voeg de peer met de overgebleven karamel over de twaalf muffinvormpjes.

6
Klaar

Snijd de plakken bladerdeeg in vier stukken. Leg op elke muffinvorm een stukje deeg op de peer. Druk de bladerdeeg goed aan en prik enkele gaatjes in het deeg.

7
Klaar

Bak de mini tarte tatins in de oven gedurende twintig minuten.

8
Klaar

Pak vervolgens een koekenpan en voeg – zonder olie – de pistachenoten toe aan de pan. Rooster de pistachenoten twee minuten lang. Haal de pan van het vuur en hak de pistachenoten fijn op een snijplank.

9
Klaar

Haal de mini tarte tatins uit de oven en laat een paar minuten afkoelen. Vervolgens draai je de mini tarte tatins om op een snijplank en sprenkel hier de geroosterde pistachenoten overheen.

10
Klaar

Verwarm de overgebleven karamel en giet wat karamel over de mini tarte tatins.

Onlino

Recipe Reviews

Er zijn nog geen reviews, schrijf hieronder een review
Tarte tatin met witlof
Vorige
Tarte tatin met witlof
tarte tatin recept
Volgende
Klassieke Tarte Tatin
Tarte tatin met witlof
Vorige
Tarte tatin met witlof
tarte tatin recept
Volgende
Klassieke Tarte Tatin

Voeg reactie toe