1 0
Zoete tarte tatin met banaan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas porties aan
4 Bananen
50g Ongezouten Roomboter
2 Steranijs
100g Suiker
1 rol Bladerdeeg
1 snufje Bloem

Onthoud dit recept


Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/tartetatin/tartetatin.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 389

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/tartetatin/tartetatin.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 404

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/tartetatin/tartetatin.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 389

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/tartetatin/tartetatin.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 404

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zoete tarte tatin met banaan

Liefhebbers van banaan opgelet!

Cuisine:

Liefhebbers van banaan opgelet! Dit keer geen tarte tatin met appel, maar met banaan.

  • 50 min
  • Porties 8
  • Medium

Ingrediënten

Omschrijving

Delen

Liefhebbers van banaan opgelet! Dit keer geen tarte tatin met appel, maar met banaan. Wanneer de tarte tatin eenmaal klaar is, is het moeilijk om je te beheersen om de taart niet in een keer op te eten. Dankzij de zoete smaak van de banaan zal deze tarte tatin menig mensen doen overtuigen. Heerlijk met een toefje slagroom, een bolletje ijs en de smaak van steranijs!

Stappen

1
Klaar

Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden.

2
Klaar

Doe de suiker in een steelpannetje en laat het smelten. Roer dit niet door! Wanneer de suiker zich heeft gevormd tot karamel, haal je het pannetje van het vuur.

3
Klaar

Voeg de ongezouten roomboter en de steranijs toe aan de karamel en roer totdat de boter is gesmolten.

4
Klaar

Giet dit goedje in een vuurvaste taart- of quichevorm.

5
Klaar

Snijd vervolgens de bananen in de lengte doormidden, zodat er plakken ontstaan. Leg de banaan op de karamel.

6
Klaar

Rol het bladerdeeg uit en leg dit op de taart- of quichevorm. Druk het bladerdeeg goed aan en zorg ervoor dat de randen naar binnen zijn gedrukt.

7
Klaar

Leg de tarte tatin in het midden van de oven en bak dit gedurende dertig minuten, totdat het bladerdeeg bruin is.

8
Klaar

Haal de tarte tatin na dertig minuten uit de oven en laat de taart een paar minuten afkoelen.

9
Klaar

Leg een omgekeerd bord op de tarte tatin en draai de taart voorzichtig om. Dat wordt smullen!

Onlino

Recipe Reviews

Er zijn nog geen reviews, schrijf hieronder een review
Tarte tatin met spekjes en prei
Vorige
Tarte tatin met spekjes en prei
Tarte tatin met spekjes en prei
Vorige
Tarte tatin met spekjes en prei

Voeg reactie toe