Tarte tatin met witlof

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas porties aan
halve theelepel Kardemom
5 stronken Witlof
10g Suiker
50g Ongezouten Roomboter
1 plak Bladerdeeg

Onthoud dit recept


Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/tartetatin/tartetatin.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 389

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/tartetatin/tartetatin.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 404

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/tartetatin/tartetatin.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 389

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/tartetatin/tartetatin.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 404

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Tarte tatin met witlof

Met gezoete groenten

Features:
  • Vegatarisch
Cuisine:

We kennen de tarte tatin als een zoet dessert. Toch bestaan er talloze hartige varianten op de taart, zoals dit keer de tarte tatin met witlof.

  • 50 min
  • Porties 8
  • Medium

Ingrediënten

Omschrijving

Delen

We kennen de tarte tatin als een zoet dessert. Toch bestaan er talloze hartige varianten op de taart, zoals dit keer de tarte tatin met witlof. Dankzij gezoete groenten smaakt de tarte tatin ook heerlijk met een hartige twist. Binnen een handomdraai kun jij genieten van dit bijgerecht.

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2
Klaar

Snijd de stronken witlof doormidden in de lengte en haal de witte onderkant van de witlof weg.

3
Klaar

Zet de vuurvaste taart- of quichevorm – geen springvorm – op laag vuur en smelt hierin de ongezouten roomboter, inclusief de suiker en kardemom.

4
Klaar

Leg de stukken witlof in de taartvorm en schep de witlof meerdere keren om. Zet vervolgens de pan uit.

5
Klaar

Leg de witlof met de bolle kant naar beneden in het botermengsel. Leg de plak bladerdeeg over de witlof heen en stop de witlof goed in.

6
Klaar

Zet de taartvorm inclusief witlof in de oven en bak dit gedurende 35 tot 40 minuten.

7
Klaar

Haal de taartvorm uit de oven en laat dit vijf minuten afkoelen.

8
Klaar

Pak een bord en leg deze op de kop op de taartvorm. Keer het bord samen met de taartvorm om, zodat de tarte tatin op het bord neerkomt.

Onlino

Recipe Reviews

Average Rating:
(5)
Totale Reviews:1
Onlino

Great recipe, I baked it for my family, they loved it. Months a ancient in the applications being so fantastic a when showed few dishonourable we not if they over economics

Mini tarte tatin met pistache en peer
Volgende
Mini tarte tatin met pistache en peer
Mini tarte tatin met pistache en peer
Volgende
Mini tarte tatin met pistache en peer

Voeg reactie toe