Ingrediënten
-
halve theelepel Kardemom
-
5 stronken Witlof
-
10g Suiker
-
50g Ongezouten Roomboter
-
1 plak Bladerdeeg
Omschrijving
We kennen de tarte tatin als een zoet dessert. Toch bestaan er talloze hartige varianten op de taart, zoals dit keer de tarte tatin met witlof. Dankzij gezoete groenten smaakt de tarte tatin ook heerlijk met een hartige twist. Binnen een handomdraai kun jij genieten van dit bijgerecht.
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 220 graden. |
2
Klaar
|
Snijd de stronken witlof doormidden in de lengte en haal de witte onderkant van de witlof weg. |
3
Klaar
|
Zet de vuurvaste taart- of quichevorm – geen springvorm – op laag vuur en smelt hierin de ongezouten roomboter, inclusief de suiker en kardemom. |
4
Klaar
|
Leg de stukken witlof in de taartvorm en schep de witlof meerdere keren om. Zet vervolgens de pan uit. |
5
Klaar
|
Leg de witlof met de bolle kant naar beneden in het botermengsel. Leg de plak bladerdeeg over de witlof heen en stop de witlof goed in. |
6
Klaar
|
Zet de taartvorm inclusief witlof in de oven en bak dit gedurende 35 tot 40 minuten. |
7
Klaar
|
Haal de taartvorm uit de oven en laat dit vijf minuten afkoelen. |
8
Klaar
|
Pak een bord en leg deze op de kop op de taartvorm. Keer het bord samen met de taartvorm om, zodat de tarte tatin op het bord neerkomt. |